top of page

KATRINE NYHOLM

Jeg er keramiker og bor og arbejder på Sønderbjergaard i Vejby, Nordsjælland. Jeg har haft eget keramik værksted siden 2004. 

Det er især pladeteknik, kvætsning og støbning af ler, der optager mig. Teknikker jeg dels kan bruge til at tegne og modellere med direkte på en lerflade (relief), dels fremstille klinker med dekorative formål, blandt andet inspireret af islamisk ornamentik.  Desuden arbejder jeg med moduler af ler, gips og papir der giver mulighed for et helt andet stramt og skulpturelt formsprog. 

Katrine Nyholm Portræt.jpg

Jeg har altid været glad for mønstre og ornamentik: Gentagelse, rum og rytme danner forløb overalt i arkitektur, skulptur, billedkunst, musik og i vores egne kroppe. 

Pausen i musikken, pulsslaget fra hjertet, den måde jeg går eller løber på. Overalt er der mønstre i tid og rum, der gør os trygge, vi læner os op ad dem, de er genkendelige!

Men det genkendelige åbner også op for brud med det forudsigelige og tilbagevendende. Og det er ofte dér, det bliver spændende. 

 

En murstensvæg er ornamental. Den er en systematisk sammenføjning af teglsten, i et forskudt mønster. Når vi går forbi et murstenshus, tænker eller ser vi ikke nærmere på væggen. Men er der et brud i mønsteret, i forbandet, i formen, så bliver vi opmærksomme.

 

Jeg satte mig for at udfordre den klassiske mursten og skabe en ny form. Med forskellige materialer som ler, gasbeton, gips, papir, undersøgte jeg overflade, skala, og ikke mindst hvad der sker når formen gentages og bliver til et ornament, et mønster eller en skulptur.

 

Udstillingen Come play with me i Galleri 26A i Silkeborg 2022-23 viser hvad jeg kom frem til.

Værksted
Anchor 1
bottom of page